Hvornår bør du søge uvildig rådgivning?

Ina Vilbroe Larsø, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 25. marts 2021

Der sker meget i et menneskes liv, og gennem livet træffer man store beslutninger der har stor betydning for ens økonomi. Nogle synes det er spændende at sætte sig ind i alt om realkreditlån, investering og pension - andre synes det er svært eller kedeligt og vil egentlig helst have nogen andre til at ordne det for sig.

Om du har det på den ene eller den anden måde, vil du kunne have gavn af en uvildig rådgiver til at hjælpe dig igennem livets store beslutninger. Så er du nemlig sikret at din økonomi altid er tilpasset, til præcis der hvor du er i livet. Vi giver her et overblik over, hvornår i livet du kan have gavn af en uvildig rådgiver ved din side.

1. Når du skal købe bolig

Forestil dig at du står og skal købe en bolig - måske for første gang. Du har ikke overskud eller lyst til at sætte dig ordentligt ind i realkreditlån, renteudgifter og konverteringsmuligheder. Her kommer vi ind og rådgiver om boligmarkedet, rentemarkedet, valg af lån, etc. Vi hjælper også med at forhandle med banken, og med at få det hele registreret korrekt på forskudsopgørelsen, så du får det rigtige fradrag fra start. På denne måde sparer du penge, og får hurtigere et overblik over din nye økonomi. Det gælder også når du skal købe sommerhus.

Hvis du skal købe andelsbolig, kan vi se andelsboligforeningens økonomi igennem for at sikre, at man køber i en god forening med en sund økonomi. Vi hjælper også med at forhandle en god rente på et andelsboliglån i banken.

2. Når du har købt bolig

Når du har købt dit drømmehus, ofte ved at låne penge i banken og realkreditinstituttet, er det ikke ensbetydende med, at du ikke stadigvæk bør genoverveje dit boliglån. Lånemarkedet ændrer sig nemlig hele tiden, og der er masser af chancer for at spare penge på længere sigt, hvis du f.eks. omlægger dit lån til en lavere rente, end det du oprindeligt lånte til. Dog kræver det god timing, plus at man har tid og overskud til konstant at holde øje med ændringer på lånemarkedet. Det kan du heldig få os til. Med et abonnement på Aktiv Gældspleje, overvåger vi dit lån, og giver dig besked lige så snart du bør overveje en omlægning. Altid ud fra dine kriterier, og med din profit for øje.

3. Når din livssituation ændrer sig

Det er generelt en god idé at få en uvildig rådgiver til at kigge din økonomi igennem, hver gang dit liv står overfor større ændringer. Det kan f.eks. være at du får børn, mister dit job, bliver gift eller skilt, eller står i den ulykkelige situation, at du mister din ægtefælle. Her kan vi hjælpe med at få et overblik over den nye økonomi og komme med anbefalinger til, hvordan din økonomi bør tilpasses til den nye situation. Disse ændringer påvirker f.eks. om du kan betale mere eller mindre af på dit lån i en periode, eller om du ville gavne af en anden rentetype på dit boliglån.

Vil du vide mere om dine muligheder?

Snak med en rådgiver

4. Når det går rigtig godt

Mange oplever på et tidspunkt i livet, at de har et overskud i deres økonomi. I øjeblikket betaler man negativ rente af at have penge stående på sin konto, derfor anbefales det at man investerer sine penge i stedet. Ved at vælge en uvildig rådgiver til investeringsrådgivning sikrer du dig, at det ikke kun er din egen banks produkter, du bliver anbefalet, men i stedet en anbefaling ud fra det samlede marked, og ud fra en nøgtern betragtning om historiske afkast og omkostninger.

5. Når du skal på pension

Jo før i livet man begynder at tænke på sin pensionsopsparing, jo bedre. Men selvom man har startet en god pensionsordning tidligt i livet, betyder det ikke, at den pensionsordning er den bedste for dig igennem alle livets stadier. Vi hos BoFinans anbefaler, at man gennemgår sin pensionsordning én gang om året - både på opsparings- og forsikringsdelen. Det kan en uvildig rådgiver hjælpe dig med. På den måde er du sikret, at din pensionsordning både matcher der hvor du er i livet nu, og hvor du gerne vil være når du går på pension.

Står du overfor nogle af de situationer, vi har gennemgået i dette indlæg? Så tøv ikke med at kontakte os. Det er fuldstændigt uforpligtende at tage en snak med en af vores rådgivere om din økonomiske situation og muligheder, og det koster selvfølgeligt heller ikke noget. Du får tværtimod muligheden for at finde skjulte besparelser i din økonomi.