Variabelforrentet lån – Dine muligheder for FlexLån®

Når du skal finansiere et boligkøb, vil en stor del af lånet ofte blive finansieret med et realkreditlån. Et realkreditlån kan dog sammensættes på mange forskellige måder.

Ønsker du et variabelforrentet lån, er der forskellige løsninger at vælge imellem. Det kan derfor være lidt af en udfordring at finde hoved og hale i, hvad der egentlig er den optimale løsning for din økonomi, og hvad du føler dig mest tryg ved.

Hos BoFinans kan vi hjælpe dig med at klarlægge dine muligheder, så du får et bedre overblik. Ud fra din økonomi og dine præferencer kan vi komme med anbefalinger til, hvilket lån der er det bedste og - vigtigst af alt - billigste for dig.

Kontakt os via formularen her på siden, hvis vi skal hjælpe dig med at finde det bedste FlexLån® til dig.

Hvad er et FlexLån®?

Når vi taler om et variabelforrentet lån, er det også kendetegnet som et FlexLån®. Dette skyldes, at renten er fleksibel, da den følger renteniveauet i samfundet. Når du vælger et FlexLån®, kan renten derfor variere igennem løbetiden.

Der findes flere forskellige typer FlexLån®. Kendetegnet ved dem alle er dog, at det er tilpasningslån, hvor renten tilpasses X antal gange i løbet af lånets løbetid.

Fordelen ved et FlexLån® er, at renten typisk er lavere end på et fastforrentet lån (se Fastforrentet lån). Der er dog den usikkerhed, at renten både kan stige og falde. Din lån kan derfor både blive billigere og dyrere, alt efter hvordan renteniveauet udvikler sig.

Vi tager nu et kig på nogle af de variabelforrentede lån, du kan vælge imellem. Vi har benyttet nogle af de mest gængse betegnelser for lånene. Betegnelserne kan dog variere fra bank til bank, men vil have samme kendetegn.

Refinansieret FlexLån® – hvornår ønsker du renten tilpasset?

Nogle af de mest typiske tilpasningslån er et refinansieret FlexLån®. Det er FlexLån®, der bliver refinansieret efter en given periode. Der findes blandt andet FlexLån® med betegnelsen F1, F2, F3 og helt op til F10.

Tallet angiver, hvor ofte renten skal tilpasses. Vælger du for eksempel et F5 lån, skal renten tilpasses hvert femte år. Vælger du i stedet et F10 lån, skal renten tilpasses hvert 10. år.

FlexKort – Tilpasningslån med hyppig rentetilpasning

Et af de nyere tilpasningslån er FlexKort. Denne type lån skal også have tilpasset renten efter en bestemt periode. Det særlige ved dette FlexLån® er dog, at den skal tilpasses forholdsvis ofte. Hvert halve år vil renten blive tilpasset på dette tilpasningslån.

RenteMax – Sæt loft på din rente

En anden type flexlån, du kan benytte, er RenteMax. Dette tilpasningslån er til dig, der vil være sikker på, at renten ikke løber løbsk i den forkerte retning. På mange måder vil RenteMax minde om FlexKort. Ved RenteMax vil renten nemlig typisk også blive tilpasset hvert halve år.

Det særlige ved RenteMax er, at du kan sætte et loft over renten i en given periode. Du får stadig en variabel rente, der kan blive lavere, hvis renteniveauet i samfundet falder. Du har dog et loft over, hvor meget renten maksimalt kan stige til.

Skulle renten overstige dit renteloft, skal du maksimalt betale den rentesats, du har sat dit renteloft til.

T-lån – Flexlån, men med fast ydelse i hele løbetiden

Det sidste FlexLån® er et T-lån. Det særlige ved denne type tilpasningslån er, at din økonomi i hverdagen ikke vil blive påvirket af ændringerne i renten. Du vil nemlig have en fast ydelse igennem hele låneperioden.

Hvis renten ændrer sig, vil det være løbetiden, der ændrer sig. Hvis renterne falder, skal du blive ved med at betale den samme ydelse. Løbetiden vil dog blive forkortet. Du vil derfor hurtigere kunne betale dit lån ud. Omvendt, hvis renten stiger, vil det selvfølgelig tage længere tid for dig at betale lånet, da løbetiden stiger.

T-lån er derfor til dig, der vil have helt faste rammer for, hvad du skal betale hver måned, men samtidig vil udnytte den variable rente.

Kontakt os allerede i dag

Kontakt os allerede i dag på telefon 70 26 81 09 og hør mere om, hvordan vi hjælper dig. Husk møde er altid gratis og uforpligtende.

Ring til os nu

Ønsker du afdragsfrihed på dit FlexLån®?

Når du skal have et FlexLån®, har du typisk mulighed for at få en afdragsfri periode. Det kan for eksempel være, at du ikke ønsker at afdrage de første 10 år af dit 30-årige lån. Selvfølgelig skal du overveje, om det er relevant for netop dig.

Det kan for eksempel være en fordel, hvis du har et banklån ved siden af dit realkreditlån. Ved at vælge afdragsfrihed på dit FlexLån® ved realkreditten, kan du hurtigere få banket gælden af dit banklån. Det kan derfor spare dig for en del penge i renteomkostninger, da renterne er højere ved banklån.

Her gælder det om at holde tungen lige i munden. Hvis du ønsker ovenstående, er det vigtigt, at perioden for afdragsfrihed passer til den periode, det vil tage dig at betale banklånet ud.

Mange banker vælger automatisk at tilbyde dig en afdragsfrihed på 10 år. Det kan dog være, at du kan nøjes med otte år til at betale dit banklån ud, inden du skal begynde at afdrage på dit realkreditlån.

Det er altid en fordel at komme i gang med at afdrage på sin gæld så hurtigt som muligt, hvis du ønsker den billigste løsning. Det er derfor vigtigt, at du vælger en afdragsfri periode, der er tilpasset til netop din økonomi.

Ovenstående er blot ét eksempel, hvor afdragsfrihed kan være en optimal løsning. Det er dog også muligt at få 30-årige lån med afdragsfrihed i hele perioden. Dette er typisk til pensionister, der ønsker et nedsparingslån (se Nedsparingslån) til at forsøde tilværelsen med.

Afdragsfrihed kan derfor være relevant på forskellige tidspunkter i livet. Det er derfor vigtigt, at du får den optimale løsning, der passer til din økonomiske situation.

Få rådgivning til, hvad der er det bedste FlexLån® for dig

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, når du skal have et FlexLån®. Det er både valget af tilpasningslån, og om du ønsker afdragsfrihed i en given periode.

Dine valg kan have stor indflydelse på, hvor meget du reelt set kommer til at betale for dine lån. Det er derfor vigtigt, at du tager den rigtige beslutning, så du får den billigste løsning.

Hos BoFinans får du en uvildig rådgiver, der tager udgangspunkt i din økonomi. Vi hjælper dig med at finde den billigste lånesammensætning af FlexLån®, der passer til dine præferencer. Vi har ingen skjulte hensigter. Vores vigtigste mission er at hjælpe dig igennem junglen af FlexLån®, så du får den optimale løsning.

Skal vi hjælpe dig med den bedste løsning? Kontakt os for at høre mere.