Fordele ved en fordelsgodkendelse
Vi kan hjælpe dig med din forhåndsgodkendelse

3 grunde til at blive forhåndsgodkendt til boligkøb

Morten E. Hansen, uvildig økonomisk rådgiver
Nynne Nyborg, tekstforfatter
Opdateret d. 18. marts 2024

Lån og finansiering er nok ikke det, du synes er mest spændende, når du skal ud at købe nyt hus. Men det kan faktisk være en stor fordel for dig, hvis det er noget af det første du tager fat i. Vi gennemgår her, nogle af de fordele du har ved at få lavet en forhåndsgodkendelse (også kaldet et boligkøbsbevis) i banken, inden du begiver dig ud på dit boligkøbseventyr.

1. Muligheden for at handle hurtigt.

Boligmarkedet kan være et hektisk miljø at navigere i. Har du har fundet drømmeboligen, kan du være nødt til at være hurtig på aftrækkeren, da den kan være solgt inden for få dage. Derfor er der ikke altid tid til, at du skal til at forhandle et lån hjem med banken. Med en forhåndsgodkendelse/boligkøbsbevis, har banken på forhånd sagt god for, at du kan låne et vis beløb, og du kan derfor slå til med det samme, når drømmerboligen er fundet. Du behøver altså ikke vente flere dage på et ja fra banken. Det kan være afgørende for om du kan købe drømmeboligen eller ej.

2. Undgå at blive skuffet

Det er en rigtig hjerteknuser at finde den helt rigtige bolig, for så at måtte give afkald på den grundet utilstrækkelig finansiering. Med en forhåndsgodkendelse/boligkøbsbevis, ved du på forhånd, hvor meget du har at købe bolig for. Du kan derved snævre dit søgefelt ind til de boliger du rent faktisk har råd til. Du undgår derfor at finde drømmeboligen, for så at finde ud af, at du ikke har råd til at finansiere den.

Er du i tvivl om, hvor meget du kan  købe bolig for?

Prøv vores boliglånsberegner

3. Hav færre bekymringer

En forhåndsgodkendelse/boligkøbsbevis kan få nogle af de finansielle bekymringer, i begyndelsen af købsprocessen, af vejen. Hvis du hjælper dig selv på vej med en forhåndsgodkendelse, har du også mere overskud til de lidt sjovere 'bekymringer', såsom hvilke fliser der skal være på badeværelset og om det ekstra værelse skal laves til gæsteværelse eller kontor.

Historien om de mange knuste boligdrømme

Som nyuddannede lærere ville Amanda og Andreas gerne finde deres første bolig, som kunne danne rammerne for det nye kapitel de skulle til at starte på.

De var til utallige fremvisninger og hver gang de troede, at de havde fundet det helt rigtige hus, blev de overhalet indenom af en anden køber. Sådan fortsatte det indtil Amandas søster foreslog dem at tale med en uvildig økonomisk rådgiver (og her kom vi ind i billedet).

Forhåndsgodkendelsen gjorde drømmen til virkelighed

Da vi havde Amanda og Andreas inde til et møde, anbefalede vi dem at få en forhåndsgodkendelse i banken. Før blev de nemlig fanget i bankens - til tider - lange behandlingstider og derfor blev de overhalet af købere, som allerede stod med en forhåndsgodkendelse i hånden.

Med en forhåndsgodkendelse kunne Amanda og Andreas hurtigt slå til, når det rigtige hus bød sig. På den måde undgik de at blive overhalet lige ved målstregen.

Efter de havde fået deres forhåndsgodkendelse, kunne de også bedre indsnævre deres boligjagt. Nu havde de nemlig fået et konkret beløb, som de kunne købe for.

Amanda og Andreas har i dag købt deres første bolig sammen i Silkeborg og de glæder sig til at starte på et nyt kapitel som boligejere, og gøre deres nye hus til et hjem.

… og de levede lykkeligt til deres dages ende

Få de bedste vilkår på dit boliglån

Vil du sikre dig de bedst mulige vilkår på dit lån og din forhåndsgodkendelse? Så få en uvildig rådgiver med på holdet. Banken kan være tung at danse med, men det kan en uvildig rådgiver hjælpe dig med. Hos BoFinans oplever vi typisk, at vores kunder kan blive godkendt til at købe bolig for i gennemsnit 10% mere i banken, når de har en uvildig rådgiver i ryggen. Det skyldes, at en uvildig rådgiver styrker din forhandlingskraft, da vi ved, præcis hvordan man danser med banken. Vi giver banken et retvisende indblik i din økonomi og sørger for at få forhandlet de bedste vilkår hjem på dit boliglån.

Kontakt os i dag, for en gratis og uforpligtende snak om dine muligheder og fordele med en uvildig økonomisk rådgiver fra BoFinans.

 

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)