Derfor er det smart med en forhånds­godkendelse

Morten E. Hansen, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 4. maj 2021

Lån og finansiering er nok ikke det, du synes er mest spændende, når du skal ud at købe nyt hus. Men vidste du, at det faktisk kan være en stor fordel for dig, hvis det er noget af det første du tager fat i? Vi gennemgår her, nogle af de fordele du har ved at få lavet en forhåndsgodkendelse (også kaldet et købsbevis) i banken, inden du begiver dig ud på dit boligkøbseventyr.

1. Muligheden for at handle hurtigt.

Boligmarkedet kan være et hektisk miljø at navigere. Hvis du har fundet drømmeboligen, kan du være nødt til at være hurtig på aftrækkeren, da den kan være solgt igen inden for få dage. Derfor er der ikke altid tid til at du så skal til at forhandle et lån hjem med banken. Med en forhåndsgodkendelse, har banken på forhånd sagt god for at du kan låne et vist beløb, og du kan derfor slå til med det samme når drømmerboligen er fundet. Du behøver altså ikke vente flere dage på et ja fra banken. Det kan være afgørende for om du kan købe drømmeboligen eller ej.

2. Undgå at blive skuffet

Det er en rigtig hjerteknuser at finde den helt rigtige bolig, for så at måtte give afkald på den grundet utilstrækkelig finansiering. Med en forhåndsgodkendelse, ved du allerede inden du begynder at kigge på boliger, hvor meget du har at købe bolig for, og du kan derved snævre dit søgefelt ind til de boliger du rent faktisk har råd til. Du undgår derfor at finde drømmeboligen, for så at finde ud af, at du ikke har råd til at finansiere den.

Er du i tvivl om, hvor meget du kan købe bolig for?

Prøv vores boliglånsberegner

3. Hav færre bekymringer

Et boligkøb kan være en rigtig stressende affære. Ville det ikke være rart, hvis man kunne gøre noget for at mindske nogle af de bekymringer der utvivlsomt hænger sammen med et boligkøb? Det er der heldigvis masser af muligheder for. En af de muligheder er ved at blive forhåndsgodkendt i banken, og få de finansielle bekymringer af vejen i begyndelsen af købsprocessen. På den måde har du mere overskud til de lidt sjovere 'bekymringer', så som hvilke fliser der skal være på badeværelser og om det ekstra værelse skal laves til gæsteværelse eller kontor.

Få de bedste vilkår på dit boliglån

Hvis du vil sikre dig, at du får de bedst mulige vilkår på dit lån og din forhåndsgodkendelse, så er det en god idé at få en uvildig rådgiver med på holdet. Banken kan nemlig være rigtig tung at danse med. Hos BoFinans oplever vi typisk, at vores kunder kan blive godkendt til at købe bolig for  i gennemsnit 10% mere i banken, når de har en uvildig rådgiver i ryggen. Det er fordi, at en uvildig rådgiver styrker din forhandlingskraft, da vi ved, præcis hvordan man danser med banken. Vi giver banken et retvisende indblik i din økonomi og sørger for at få forhandlet de bedste vilkår hjem på dit boliglån.

Kontakt os i dag, for en gratis og uforpligtende snak om dine muligheder og fordele med en uvildig rådgiver fra BoFinans.