Tinglysning bliver dyrere med Finanslov 2020 pr 1. marts 2020

Da Tingbogen blev digital i 2009, var der dengang meget diskussion om prisen på at få tinglyst sin ejendom. Digitaliseringen gjorde det billigere at udføre tinglysning, udover at sætte et skattestop for tinglysningsafgiften af bolig, blev tinglysningsafgiften på pant i fast ejendom og andelsboliger nedsat 1. juli 2019.

Med Finansloven 2020 skal kommende boligejere til at beregne en lidt højere udgift til tinglysning, da tinglysningsafgiften (der er defineret som en punktafgift) fremover skal til at følge løn- og prisudvikling i samfundet, når boligkøbere skal registrere deres bolig gennem det offentlige.

Tinglysningsafgiften bliver sat op hvert tredje år finder sted første gang 1. marts 2020 og dernæst 1. januar 2023. Det forventes at prisstigningen vil ligge på omkring 1,8% årligt, da den vil følge løn- og prisudviklingen.

Hvad betyder det reelt i kroner øre for dig som boligkøber?

I dag koster det 45.140 kr. at få tinglyst et nyt pantebrev på 3 mill. kr., såfremt prisstigningen 1. marts 2020 bliver 1,8% vil det efter 1. marts koste 45.923 kr.

BoFinans følger løbende med i hvordan Finansloven 2020 implementeres og rulles ud i praksis, har du brug for at vi hjælper med at beregne de samlede omkostninger for dig hører vi meget gerne fra dig. Se evt. mere information under Køberrådgivning.

Se Skatteministeriets information om nye afgifter på tinglysning her.