Fem gode økonomiske råd

BoFinans har samlet 5 gode økonomiske råd til dig. Læs dem her:

Fra FlexLån® til fastforrentet lån

Hvis du har et FlexLån® (med afdrag) med en restløbetid på 25 år eller mindre, så er der mulighed for at gå over i et fatsforrentet lån, uden at den månedlige boligydelse stiger, ved øge tilbagebetalingstiden.
For denne pris slipper du af med risikoen, der er forbundet med rentestigning og dermed stigning i ydelsen på FlexLån®, og du får samtidig mulighed for at kunne udnytte en eventuel rentestigning til at konvertere op og derigennem reducere restgælden, kapitalisere friværdi, eller reducere løbetiden yderligere i forhold til udgangspunktet. Gevinstpotentialet vil være op mod 20% af restgælden ved nuværende lave rente niveau.

Læs mere om hvordan BoFinans kan hjælpe dig med at udnytte potentialet i renteudsvingene gennem Aktiv Gældspleje eller kontakt os på telefon 70 26 81 09

Er renten på dine banklån i overensstemmelse med markedsrenterne?

Hvis du har et boliglån, som måske er forhandlet på plads i forbindelse med bolighandel for år tilbage, kan det være en god ide at få tjekket, om du faktisk betaler for meget i rente.
Fastsættelse af renten sker på baggrund af en række parametre, herunder bl. a. bankens risiko i forhold til belåningsgraden, din økonomiske situation, den samlede gældsfaktor samt det generelle markedsniveau m.fl.
Ovenstående er alle områder, som ændres over tiden, og derfor kan der være muligheder for at få nedsat renterne på dine banklån.

Læs om hvordag BoFinans sikrer dig en uvildig vurdering af dine muligheder for at spare penge på dine lån under Uvildig Økonomisk Rådgivning eller ring for en uforpligtende snak på telefon 22 98 01 78

Mulighed for at omlægge dele af dit boliglån til realkreditlån

Boligpriserne er de seneste år steget ganske betragteligt, hvilket betyder at din ejendom potentielt er mere værd end for år tilbage. Dette giver dig en unik mulighed for at få tjekket, hvorvidt der er mulighed for gennem en højere vurdering at få omlagt hele eller dele af dit boliglån til et realkreditlån, som typisk har en lavere rente.
Den samme mulighed gør sig gældende, hvis du har foretaget forbedringer, såsom renoveret badeværelse, ny terrasse, energiforbedringer eller andre tiltag, som har forøget din ejendoms værdi. Gevinsten vil være lavere boligydelse eller måske et kontant provenu, der kan anvendes til andre formål.

Har du renoveret køkken eller bad indenfor de sidste år?

Du har fortsat mulighed for at få fradrag med tilbagevirkende kraft på renovering foretaget i hjemmet helt tilbage til 2013. Dette kræver selvfølgelig, at du har gemt kvitteringerne og kan dokumentere elektronisk betaling. Der kan gå op til en uge, før du får en ny årsopgørelse, hvor fradraget er på. Se reglerne i detaljer og indberet på SKATs hjemmeside i TastSelv under "Håndværkerfradrag (servicefradrag)" på siden "Ret årsopgørelsen". Link til Skat.dk

Har du lagt en strategi for finansieringen af din bolig/ejendom?

De fleste kigger kun på deres boligfinansiering i forbindelse med selve bolighandlen. Men sålænge renteniveauet bevæger sig op og ned, så har du mulighed for at tjene penge på realkreditbelåningen. Du kan reducere gælden i din bolig ved opkonvertering, når renten stiger, eller forberede dig på den næste kursgevinst og udnytte det lavere renteniveau ved nedkonvertering, når renten falder.
Hvorfor ikke skabe og udnytte det fulde potentiale i dit lån? Med BoFinans som din professionelle rådgiver, er du sikret en løbende optimering af dit lån, der giver kontante gevinster og rentebesparelser. Du får med andre ord sikkerhed i dit budget og optimering af din økonomi.

Hvis du gratis og uforpligtende vil have vurderet, om der er potentiale for at tjene eller spare på dine lån i boligen, så book et møde hos BoFinans på telefon 22 98 01 78 eller via email info@bofinans.dk.