Boligpriserne stiger: Skal jeg vente eller købe nu?

Jesper Hansen, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 22. juni 2021

Over den senere tid er boligpriserne steget markant i hele Danmark. Mange stiller derfor sig selv spørgsmålet, om det kan betale sig at købe nu, på trods af de høje priser, eller om det kan betale sig at være tålmodig og vente på at priserne falder igen?

Hos BoFinans mener vi klart, at det er god mulighed at købe bolig nu.

For det første ser boligpriserne ikke ud til at falde foreløbigt. For det andet, er renterne i øjeblikket meget lave.

Det betyder, at selvom købsprisen på en bolig er højere i dag end den var for 10 år siden, så er den faktisk markant billigere at sidde i.

Her er et eksempel: 

Forestil dig en bolig, som kostede 2.5 millioner kr. i 2010. I dag er prisen steget til 3.5 millioner kr. for selvsamme bolig. Tilbage i år 2010 lå renten for et fastforrentet obligationslån på 5%, hvor den i dag ligger på 1,5%.

Det betyder at den årlige rentebetaling på et realkreditlån på 2 millioner kr. (80% af de 2.5 millioner kr.) i 2010 var 100.000 kr. (renset for afdrag og bidragssatser), mens den årlige ydelse i 2021 er på 52.500 kr. ligeledes før skat. Der er taget udgangspunkt i at man kommer med de 20% selv og dermed ikke skal have et banklån.

Skulle boligpriserne på et tidspunkt falde, så vil man med et fastforrentet lån have en friværdi beskyttelse, idet en rentestigning på 2% point vil reducere gælden med 20%, svarende til 560.000 på 2.8 millioner kr., (80% af handelsprisen på de 3,5MIO) som tilmed er skattefrit.

Kursgevinsterne er dermed også noget højere end de var for 10-11 år siden, da gælden er højere, samt at obligationsrenten er lavere, hvilket giver større bevægelighed i obligationsserierne, og dermed højere kursgevinster.

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du gerne snakke med en økonomisk rådgiver om, hvorvidt du bør overveje at købe bolig? Eller måske du gerne vil snakke om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Jesper Hansen

Partner og økonomisk rådgiver

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@bofinans.dk,