Et rentefrit lån lyder godt, men er reelt kun en fordel for de færreste

Et rentefrit lån lyder godt, men er reelt kun en fordel for de færreste

I medierne er der skrevet meget om de nye lån med 0 % i rente – altså et rentefrit lån. Det klinger jo godt i manges ører. Det er dog ikke alle, det er lige relevant for. Det vil faktisk være de færreste, hvor det er en relevant og ikke mindst optimal løsning.

Du skal derfor være meget påpasselig, inden du springer ud i et rentefrit lån. Her i artiklen dykker vi lidt længere ned i, om det overhovedet er en fordel at låne penge uden rente. Læs med, og bliv klogere på, om et rentefrit lån egentlig er optimalt for dig, eller der er andre løsninger, som bedre kan betale sig.

Sådan er et boliglån uden renter sammensat

Hvis du ønsker et rentefrit lån, er det vigtigt, at du kender til denne type lån. Først og fremmest er der tale om et fastforrentet lån. Det vil sige, at renten ligger fast på 0 % i hele løbetiden. Det kan både være en fordel og en ulempe.

Fordelen er, at du kender renten i hele perioden. Skulle renteniveauet i samfundet stige, vil din rente dog blive uændret – altså på 0 %. Ulempen er, hvis renten falder yderligere. Det betyder nemlig, at du ikke vil få del i den rentegevinst, der måtte være, hvis renten falder.

Kigger vi på løbetiden på denne type rentefrie lån, vil den typisk ligge på ti år. Det kan have stor betydning for din økonomi. Det betyder nemlig, at du spreder tilbagebetalingen af lånet over en kortere periode, end hvis der for eksempel var tale om et 30-årigt lån.

Konsekvensen er, at du får en forholdsvis høj låneydelse. Det er ikke alle, der har mulighed for at betale en høj ydelse, selvom der er tale om et rentefrit lån. I BoFinans tror vi derfor ikke, at der bliver udstedt mange af disse lån.

Bedre alternativer til lån uden rente

Det vil være i meget få tilfælde, at det rent faktisk er en god løsning med et rentefrit lån. Først og fremmest vil det typisk ikke være relevant, hvis du skal købe et nyt hus.

Det kan eventuelt være relevant, hvis du har brug for et tillægslån. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker nyt badeværelse, ny garage eller på anden måde ønsker at bygge om. Det er dog vigtigt, at du regner på, om det egentlig kan betale sig at vælge et lån, der er rentefrit.

Vi kan hjælpe dig med nogle alternativer, der kan være bedre end et lån uden rente. Hvad du skal vælge, afhænger af, om du forventer renten vil falde eller stige.

Hvis du tror, renten falder eller forbliver uændret, vil det være mere fordelagtigt at tage et variabelt lån som for eksempel et F3- eller et F5-lån, hvor renten er lavere.

Hvis du derimod tror, renten stiger, vil det være mere attraktivt at tage et fastforrentet lån over 30 år. Her får du nemlig mulighed for at ”opkonvertere”. Det betyder, at du skærer en pæn del af din restgæld (skattefri gevinst), men at du så betaler en højere rente af et lavere beløb.

Få økonomisk rådgivning til at finde det bedste og billigste lån

Der findes rigtig mange låntyper og lånesammensætninger. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvad der er den optimale løsning for dig. De mange muligheder kan gøre det svært at få et retvisende overblik over, hvordan de forskellige løsninger egentlig påvirker dit budget.

Når du skal finde det optimale lån, er det derfor en fordel at gøre brug af en økonomisk rådgiver. Du tænker måske, at det er oplagt at gå til din bank for at få økonomisk rådgivning. Du skal dog være opmærksom på, at de ikke altid har fokus på dine interesser. Bankerne skal selvfølgelig også tjene penge.

Vil du være helt sikker på, at du får objektiv rådgivning, hvor der er fokus på dine behov, kan det være en fordel med en uvildig rådgiver. På den måde er du sikker på, du bliver anbefalet løsninger, som rent faktisk er relevante og optimale for dig. Det kan spare dig for mange penge.

BoFinans kan være din uvildige rådgiver. Vi er ikke tilknyttet banker eller realkreditinstitutter. Vi er her udelukkende for at finde den bedste løsning i samarbejde med dig. Du kan derfor trygt benytte dig af os, når du har brug for rådgivning om lån.

Det betyder, at vi kigger på din økonomi med fokus på dine interesser. Vi kan derfor komme med anbefalinger til, hvad der vil være det bedste lån for din økonomi. Vi hjælper dig med at finde det bedste og billigste lån. Det gælder, når du skal købe hus, omlægge lån eller har brug for et tillægslån.

Vil du høre mere om rentefrie lån, står vi også gerne til rådighed. Vi kan komme med fordele og ulemper og lave beregninger, så vi finder ud af, om det rent faktisk er en god løsning for dig. Du kan kontakte os her,hvis vi skal hjælpe dig med at finde det optimale lån.