Fastforrentet lån – Få rådgivning om lån med fast rente

Når du skal have et lån til køb af bolig, kan du både vælge imellem et fastforrentet lån og et variabelforrentet lån (se Variabelforrentet lån). Der er fordele og ulemper både ved de fastforrentede lån og de variabelforrentede lån. Der er derfor ikke nødvendigvis noget, der er mere rigtigt end forkert rent objektivt set.

Fra dit synspunkt kan der dog være flere situationer, hvor et fastforrentet lån er den optimale løsning for dig. Det kan være i forhold til dine præferencer for sikkerhed eller din økonomiske situation, der gør, at et fastforrentet lån er ideel for dig.

Ønsker du at få hjælp til at finde det optimale fastforrentede lån, kan vi hos BoFinans hjælpe dig. Vi har en masse erfaring med at rådgive om fastforrentede lån. Ud fra din økonomi og dine behov kan vi hjælpe dig med at finde det billigste lån med fast rente.

Vi er helt uafhængige af banker og realkreditinstitutter. Vi kan derfor helt uvildigt rådgive dig om den optimale løsning. Vil du høre mere om, hvordan vi f.eks. kan rådgive dig om fastforrentede realkreditlån? Kontakt os via kontaktformularen her på siden.

Hvad er et fastforrentet lån?

Det fastforrentede lån er kendetegnet ved at have den samme rente igennem hele løbetiden på lånet. Det er gældende, uanset hvor lang en løbetid du har på det fastforrentede lån. Optager du et fastforrentet lån med en rentesats på en procent, skal du betale en procent i rente på lånet, indtil du har betalt din gæld af eller ønsker at omlægge lånet.

Fordelen ved et fastforrentet lån er, at du får en del sikkerhed. Du skal ikke bekymre dig om ændringer i renteniveauet i samfundet. Det vil nemlig ikke påvirke din daglige økonomi, da du vil blive ved med at betale den samme rentesats.

For at kunne få denne sikkerhed skal du typisk betale lidt for det. Når du skal optage et lån, vil renten på et fastforrentet lån derfor typisk være højere end på et variabelforrentet lån. På papiret vil et variabelforrentet lån derfor være billigere.

Da et variabelforrentet lån har en varierende rente, der bliver påvirket af renteniveauet i samfundet, kan et variabelforrentet lån dog blive dyrere med tiden, hvis renten stiger meget. I den situation vil det fastforrentede lån pludselig blive det billigste lån, da din rentesats ikke har ændret sig.

Du kan derfor mere præcist sige, hvad et fastforrentet lån koster igennem hele løbeperioden, hvilket omvendt ikke helt er tilfældet med et variabelforrentet lån.

Ønsker du denne sikkerhed, kan et fastforrentet lån derfor være en ideel løsning for dig.

Løbetid og afdragsfrihed på et fastforrentet lån

Når du skal have et lån med fast rente, er der ikke lige så mange muligheder som for eksempel ved variabelforrentede lån. Du har dog mulighed for at vælge forskellige løbetider, og om du ønsker en afdragsfri periode eller ej.

På de fastforrentede realkreditlån, kan du hos de fleste realkreditinstitutter vælge en løbetiden fra 1 til 30 år. Det mest almindelige er dog at vælge en løbetid på 10, 20 eller 30 år. Hvor lang en løbetid, du skal vælge på dit fastforrentede realkreditlån, afhænger selvfølgelig af, hvor meget du har behov for at låne, og hvor meget du og din økonomi kan bære at betale hver måned i ydelse.

Du skal være opmærksom på, at renten kan være forskellig, alt efter hvor lang en løbetid du vælger. Jo længere løbetid du vælger, jo højere vil renten typisk være.

Ved et lån med fast rente har du mulighed for at få op til 10 års afdragsfrihed. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker at betale mere aggressivt af på et dyrere boliglån i banken, inden du begynder at afdrage på dit fastforrentede lån i realkreditten.

Du skal dog være meget opmærksom på, at du får en afdragsfri periode, der netop er tilpasset din økonomi. På den måde får du nemlig det billigste lån med fast rente.

Kontakt os allerede i dag

Kontakt os allerede i dag på telefon 70 26 81 09 og hør mere om, hvordan vi hjælper dig. Husk møde er altid gratis og uforpligtende.

Kontakt os nu

Mulighed for kursgevinst ved faldende kurs på fastforrentede lån

Når du vælger et fastforrentet lån, skal du både forholde dig til kurser og renter. De to ting hænger uløseligt sammen. Hvis renten stiger, vil kursen falde, og omvendt, hvis renten falder, vil kursen stige.

Dette kan komme dig til fordel, når du vælger et fastforrentet lån. Der er nemlig mulighed for at hente en kursgevinst, hvis renten stiger.

Kursen siger noget om, hvor meget af din gæld du skal betale for at indfri gælden før tid. Lad os komme med et eksempel. Har du et fastforrentet realkreditlån lån på 1.000.000 kroner til kurs 100, betyder det, at du skal betale 1.000.000 kroner for at indfri gælden før tid.

Stiger renteniveauet i samfundet, vil det betyde, at kursen på dit fastforrentede realkreditlån vil falde. Det kan for eksempel være, at den falder til kurs 97. Med et fastforrentet lån med kurs 97, skal du pludselig kun betale 970.000 kroner for at få dit lån indfriet.

Det betyder, at du kan få hakket en forholdsvis stor del af dit lån ved at omlægge lånet på det rigtige tidspunkt. Dette er også det, der kaldes friværdibeskyttelse. Din økonomi vil nemlig ikke blive nær så påvirket af, at renteniveauet generelt stiger.

Ønsker du for eksempel at sælge din bolig på et tidspunkt, kan en øget rente påvirke salgsprisen negativt. Din friværdi vil dog blive beskyttet, netop fordi kursen er lavere, når renten stiger. Du vil derfor lettere kunne klare et fald i salgsprisen, da du ved indfrielsen af lånet i realiteten skal betale mindre, end hvad din restgæld ligger på.

Det er en af de klare fordele ved et fastforrentet lån. Denne form for mulighed har du nemlig ikke ved et lån med variabel rente.

Lad os hjælpe dig med at få det billigste fastforrentede lån

Når du overvejer et fastforrentet lån, kan vi hos BoFinans rådgive dig til, hvad der er den bedste løsning. Du får en uvildig rådgiver, der vil det bedste for dig og din økonomi. På den måde er du sikker på, at du rent faktisk bliver anbefalet det billigste lån med faste rente.

Vil du høre mere om, hvordan du kan få et fastforrentet lån, der passer til din økonomiske situation og dagligdag? Kontakt os her.