Tinglysning
Torben Kristensen

Tinglysning bliver dyrere med Finanslov 2020 pr 1. marts 2020

Udgivet af Torben Kristensen d. 20. december 2019

Da Tingbogen blev digital i 2009, var der dengang meget diskussion om prisen på at få tinglyst sin ejendom. Digitaliseringen gjorde det billigere at udføre tinglysning, udover at sætte et skattestop for tinglysningsafgiften af bolig, blev tinglysningsafgiften på pant i fast ejendom og andelsboliger nedsat 1. juli 2019.

Med Finansloven 2020 skal kommende boligejere til at beregne en lidt højere udgift til tinglysning, da tinglysningsafgiften (der er defineret som en punktafgift) fremover skal til at følge løn- og prisudvikling i samfundet, når boligkøbere skal registrere deres bolig gennem det offentlige. Står du og skal købe ny bolig, kan du læse om vores Køberrådgivning og blive klogere på, hvordan BoFinans kan hjælpe dig med at finansiere din drømmebolig.

Tinglysningsafgiften bliver sat op hvert tredje år finder sted første gang 1. marts 2020 og dernæst 1. januar 2023. Det forventes at prisstigningen vil ligge på omkring 1,8% årligt, da den vil følge løn- og prisudviklingen.

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du vide mere om tinglysning? Eller måske du gerne vil snakke med en rådgiver om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen til højre og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Torben Kristensen

Partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@BoFinans.dk,