Sådan undgår du negative renter

Morten E. Hansen, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 4. maj 2021

De fleste pengeinstitutter har sænket grænsen for, hvornår du skal betale negative renter, helt ned til alt over 100.000 indestående. Og det er vel og mærke, såfremt du har din Nemkonto i pengeinstituttet. Prisen herfor ligger typisk omkring de 0,6 %, og det vil sige, at har du 200.000 stående, vil du betale 50 kr. om måneden til dit pengeinstitut, for at have dine penge stående.

Tendensen er i langt høj grad kommet af, at bankerne selv skal betale for at have jeres penge stående, og regningen sendes derfor videre til kunderne. Er der noget du kan gøre ved det? Nej, dette er umiddelbart ikke et kundevilkår, som er til forhandling. Der er dog andre veje at gå, så du kan sørge for at dine penge ikke bliver mindre værd, ved at have dem stående i banken.

Her kommer et par forslag fra os til, hvordan du kan få mere ud af dine penge:

 

1. Bolig

Drømmer du om sommerhus? Har du børn som skal eller allerede studerer og er flyttet hjemmefra, så kan du også overveje et forældrekøb, så du sikrer dine børn et godt sted at bo og du samtidig kan lave en fornuftig investering. Se blot på de venner eller familie I har, som købte lejlighed i Aarhus eller København for 5 år siden. Hvad med jeres egen bolig? Har banken fortalt dig om lånemuligheder, som kan give dig den samme rente på dit indestående, som du betaler for dit lån? Boligmarkedet byder på rigtig mange muligheder, som du kan investere i.

 

2. Værdipapirer

 Investering i værdipapirer: Du kan selv gå i gang med at handle værdipapirer, enten via din egen bank, eller nogen af de andre mange platforme, som tilbyder handel med værdipapirer. Du kan handle enkelt aktier, obligationer, investeringsforeninger og mange andre muligheder. Søger du hjælp til dette, vil banken typisk gerne yde rådgivning herom, men du kan også vælge at få uvildig rådgivning omkring dine investeringsmuligheder i værdipapirer.

 

3. Pension

Har du fået lavet en analyse af dine pensionstilværelse? Er du kommet sent i gang med at spare op, enten privat eller via en arbejdsgiverordning? Så kan det også være fornuftigt at placere nogle af dine midler i pensionsopsparing. Få en uvildig analyse og rapport af, hvordan din pensionstilværelse vil se ud, ved at kontakte din lokale BoFinans afdeling.

 

Få hjælp fra en uvildig rådgiver

Generelt er mulighederne mange for dig, som betaler penge til banken, for at have dine penge stående. Der er ikke nogen enstydig løsning herfor, og derfor anbefaler vi, at du tager et gratis uforpligtende møde med os, og hører nærmere om dine mange muligheder. Udfyld vores kontaktformular, og bliv ringet op til en snak om dine muligheder for at undgå de negative renter i banken.

 

Vi glæder os til at høre fra dig.