kurssikring

Kurssikring – en mulighed for mig?

En kurssikring i forbindelse med boligkøb kan være en mulighed for mange. Især hvis du ønsker en vis sikkerhed omkring dit boliglån. Der kan også være andre grunde til, at lige netop du føler, at en kurssikring er relevant, men den største grund er, at man gerne vil havesikret lånet

Om det er en god mulighed for dig, som skal låne penge til et boligkøb, kommer meget an på din situation samt udviklingen på de finansielle markeder. Det er nemlig ikke i alle situationer, hvor det giver mening. Derfor er det også anbefalet, at du tager et møde med enten din bankrådgiver eller alternativt en af de mange uafhængige økonomiske rådgivere, der findes. Det kunne for eksempel være BoFinans.

På den måde finder du på baggrund af din økonomiske situation frem til, om en kurssikring er relevant for dig eller ej. Og hvad dine muligheder så ellers er, hvis det ikke er tilfældet.

Kurssikring: En dyr fornøjelse

Kurssikring er forbundet med store økonomiskekonsekvenser, især hvis du ikke lige har styr på, hvordan det fungerer med renter og obligationer. Men lader du være helt at overveje en kurssikring, så kan det gå hen og blive en dyr affære, hvis de finansielle markeder går imod dig.

Hvis du for eksempel skal optage et lån på 3 million, og kursen falder 2 procent point, fra du har besluttet dig for at tage et lån, til du rent faktisk skal bruge pengene, mister du 60.000 kroner i sidste ende uden en kurssikring.

På den anden side kan man selvfølgelig godt tænke, at det er dyrt at vælge kurssikringen, f.eks. hvis de finansielle markeder og kurser har været meget stabile over den seneste tid eller at renterne direkte faldende. Er dette tilfældet, vil det være spild af penge at kurssikre.

Skal du f.eks. i forbindelse med overtagelse af ny ejendom om 4 måneder optage et lån i et faldende rentemarked, så vil det være en kraftig overvejelse at spare pengene til kurssikring, idet betingelserne jo ved faldende renter bliver bedre dag for dag, og dermed er kurssikringen spildt. En kurssikring koster ca. 0,3% pr. mdr., så hvis der skal kurssikres i 4 måneder og lånet er på de 3MIO, vil du ved ikke at kurssikre have sparet 36.000.

Har du selv styr på kurserne og har desuden is i maven, kan du overveje, om du skal vente med at lægge kurssikringen, til at renten er lavere, og du dermed kan du nøjes med at optage et mindre lån. Det anbefales dog kun til dig, som har styr på, hvordan markedet opfører sig.

Individuel rådgivning

Som du nok kan læse, er det ikke lige til at vurdere, om en kurssikring er en god idé for dig som boligkøber. Derfor anbefaler vi, at du søger rådgivning omkring dit boligkøb. Hvem du vælger som din rådgiver, er selvfølgelig helt op til dig. Men sørg for at finde nogen, som har styr på både rådgivning omkring boligkøb, og ikke mindst hvordan kursen bevæger sig.

Hos BoFinans får du anbefalinger på, hvad der passer i din situation samt i det nuværende finansielle marked. Udover at vi fortæller dig, hvordan din tidshorisont på udbetaling af lån ser ud, får du også anbefalinger på, hvordan dit behov for sikkerhed ser ud. Og selvfølgelig fortæller vi også om, hvordan tendenserne i renteudviklingen ser ud, sådan at du kan træffe den for dig bedste beslutning.