Inflationen i Kina er stigende

Jacob Kyed, Studentermedhjælper & Analytiker
Udgivet d. 24. oktober 2022

Imens inflationen har fart på her i Eurozonen, så har Kina generelt oplevet et relativt stabilt inflationsniveau på omkring de 2% i løbet af det seneste år. Sætter man det i perspektiv i forhold til inflationstallene for Eurozonen, som forventes at ramme de 10% i oktober, så kan inflationen i Kina beskrives som i den lave ende af skalaen.

På trods af stabiliteten i det kinesiske inflationsniveau, oplevede man dog en inflationsstigning på 2,8% i september, hvilket er den højeste stigning siden april 2020.

Inflationen i Kina er især båret af stigende priser på madvarer, der steg 8,8% sammenlignet med 6,1% i august. Prisstigningerne på fødevaremarkedet i Kina bygger især på accelererende svinekødspriser på trods af de kinesiske myndigheders bestræbelser på at frigive nationale kødreserver til markedet for at kontrollere prisen.

Stigningen på 2,8% levede dog op til de kinesiske forventninger, hvilket resulterede i en mindre stigning i Dow Jones Shanghai Index, der kan betragtes som et af Kinas største aktieindekser, ved åbningen af det kinesiske aktiemarked – også på trods af det højere niveau sammenlignet med tidligere måneder.

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du vide mere om, hvordan inflationen påvirker din økonomi? Eller måske du gerne vil snakke med en rådgiver om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen til højre og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Jacob Kyed

Studentermedhjælper & Analytiker

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@bofinans.dk,