Inflationen i Kina er stigende

Jacob Kyed, Studentermedhjælper & Analytiker
Udgivet d. 24. oktober 2022

Imens inflationen har fart på her i Eurozonen, så har Kina generelt oplevet et relativt stabilt inflationsniveau på omkring de 2% i løbet af det seneste år. Sætter man det i perspektiv i forhold til inflationstallene for Eurozonen, som forventes at ramme de 10% i oktober, så kan inflationen i Kina beskrives som i den lave ende af skalaen.

På trods af stabiliteten i det kinesiske inflationsniveau, oplevede man dog en inflationsstigning på 2,8% i september, hvilket er den højeste stigning siden april 2020.

Inflationen i Kina er især båret af stigende priser på madvarer, der steg 8,8% sammenlignet med 6,1% i august. Prisstigningerne på fødevaremarkedet i Kina bygger især på accelererende svinekødspriser på trods af de kinesiske myndigheders bestræbelser på at frigive nationale kødreserver til markedet for at kontrollere prisen.

Stigningen på 2,8% levede dog op til de kinesiske forventninger, hvilket resulterede i en mindre stigning i Dow Jones Shanghai Index, der kan betragtes som et af Kinas største aktieindekser, ved åbningen af det kinesiske aktiemarked – også på trods af det højere niveau sammenlignet med tidligere måneder.