inflationen fortsætter i eurozonen

Inflationen fortsætter i Eurozonen

Tim Kristensen, Uvildig Økonomisk Rådgiver
Udgivet d. 14. juli 2022

Imens inflationen på det amerikanske marked er på vej til at lave en U-vending, har den europæiske inflation stadigvæk vokseværk. To kvartaler i træk har det amerikanske BNP oplevet et fald, senest med -0,2 procentpoint, hvilket per definition betyder at USA nu befinder sig i en recession. På denne side af Atlanterhavet har vi derimod gået igennem endnu en måned med stigninger i inflationsniveauet, nemlig +0,2 procentpoint. I fredags offentliggjorde den Europæiske Centralbank inflationstallene for august i eurozonen, som bød på en inflation på 9,1% (hvilket levede op til prognoserne).

På trods af at det endelige inflationsniveau for august levede op til forventningerne (nemlig at det ville være stigende), så har flere europæiske aktiemarkeder vist væsentlige fald i løbet af i fredags. Det gælder bland andet det tyske DAX Index og de franske Dow Jones France. Begrundelsen for dette kan eventuelt findes i at man havde en idé om at inflationen ikke ville stige til 9,1% som forventet, men at den havde nået sin top, og renterne derfor ikke længere skulle stige i samme grad.

Hvordan kan du styrke din økonomi under inflationen?

Snak med en rådgiver

Baggrunden for det fortsat stigende inflationsniveau er især båret af stigende priser inde for energikilder, som har oplevet en prisstigning på 39,6%, samt prisstigninger på 10,6% inden for  føde-, drikkevarer, og tobak (samme faktorer, som i høj grad også prægede inflationsniveauet i USA).

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du vide mere om, hvordan inflationen påvirker din økonomi? Eller måske du gerne vil snakke med en rådgiver om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen til højre og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Tim Kristensen

Økonomisk Rådgiver

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@bofinans.dk,