vil huspriserne berøres af corona?

Vil huspriserne berøres af Corona?

Udgivet d. 12. marts 2020

Vil du gerne vide om huspriserne vil berøres af Corona? Det bliver et nuanceret svar. Renten er faldet og det plejer reelt at få huspriserne til at stige, men vi tror ikke huspriserne ændrer sig så hurtigt og de fleste forventer dette er kortvarigt, så sats ikke på, at huspriserne vil stige pga Coronavirus.

Huspriserne vil måske snarere falde i pris. Da det ser ud til, at ”alt” falder i værdi for tiden og hvis dette bliver længerevarende, så kan det få negativ indflydelse på huspriserne også. Usikkerheden betyder som udgangspunkt, at antallet af huskøb falder og derved vil give faldende priser.

Men lige nu giver Coronavirus mulighed for gevinst ved omlægning af lån

For nuværende boligejere har Coronavirussen indtil videre haft en positiv påvirkning, da realkreditlånenes kurser stiger og dermed har gjort især de 0,5 % fastforrentede med afdrag meget attraktive med en stærk kurs. Dertil ser vi også en stigning i obligationskursen på 0,5 % uden afdrag. Det giver nuværende boligejere med 1,5 % i fast rente, en god mulighed for snart at skulle omlægge deres lån, og opnå lavere månedlig ydelse.

Med den lavere rente på lån, er det for nuværende boligejere og nye boligkøbere billigere at købe fast ejendom. Det er et incitament til, at nuværende boligvurderinger holdes på samme niveau eller endda burde stige. Det styrker desuden også, hvordan Coronavirussen ellers vil påvirke boligmarkedet i negativ retning.