Skattesatser 2022

Nye Skattesatser 2022

Morten E. Hansen, partner og økonomisk rådgiver BoFinans
Udgivet d. 27. december 2021

Hvert år er der nye forhandlinger på skattesatser i Danmark. De sidste ændringer i kommunalskatterne er nu faldet på plads, hvilket har medført at 3 kommuner har sat kommunalskatten lidt ned og 10 har hævet den. Her er specielt at bemærke, at højdespringeren Gentofte har hævet skattesatsen med 0,37%-point og den laveste stigning ser vi i Aarhus med 0,01%-point.

Se om netop din kommune er ramt her og med hvor meget: https://www.skm.dk/skattetal/satser/statistik-i-kommunerne/kommuneskatteaendringer-i-2022/

På det mere overordnede plan er der også sket nogle ændringer. Her er det værd at bemærke at topskattegrænsen er hævet med 7.700 kr., så den nu er oppe på 552.500 kr.

Vil du have råd om din økonomi?

Snak med en rådgiver

En anden ting der er værd at vide er, at håndværkerfradraget, som vi kender det fra 2021 stopper pr. 1. april 2022. Det vil sige, at det arbejder man gerne vil have fradrag for, skal være udført senest 31.03.2022 for, at det kan trækkes fra i skatte.

I 2022 er det også et endeligt farvel til DR-licensen. Den er over de seneste par år blevet løbende facet over til at være 100% finansieret at vore skattebetaling i stedet for at få en ekstra opkrævning specifikt hertil.

Der er selvfølgelig sket mange andre ændringer og hvis du leder efter noget specifikt kan du se alle ændringerne her: https://www.skm.dk/skattetal/satser/regulering-af-beloebsgraenser/beloebsgraenser-i-skattelovgivningen-der-reguleres-efter-personskattelovens-20-2021-2022/

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du gerne snakke med en økonomisk rådgiver om dine skattesatser? Eller måske du gerne vil snakke om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Morten E. Hansen

Partner og økonomisk rådgiver

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@bofinans.dk,