Kurssikring af realkreditlån

Lene Bjerring, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 29 juli 2021

Står du overfor et boligkøb, og ønsker du at optage et realkreditlån med fast rente? Eller går du med tanker om at omlægge dit realkreditlån?

Så vil du som hovedregel blive tilbudt en kurssikring af dit lån, når du indgår låneaftalen med banken eller kreditforeningen. Det kan dog være svært at gennemskue, om du skal kurssikre straks, om du skal vente eller helt undlade at kurssikre. Vi giver her nogle gode tips til, hvordan du skal forholde dig overfor en kurssikring.

Få ro på renten

Ønsker du at undgå kedelige bekymringer om udsving i renter og risiko for en større gæld? En kurssikring kan sikre dig en udbetaling af dit nye lån til en aftalt kurs på et aftalt tidspunkt.

Kurssikring er ofte en god løsning for dig, som ved, at du skal optage et lån i den nærmeste fremtid. Med vores rådgivning og viden på området bliver du klædt ordentligt på til at sikre kursen på det rette tidspunkt – nemlig til en så lav rente som muligt med en så høj kurs som muligt.

Vil du vide mere om kurssikring?

Snak med en rådgiver

Hvornår er kurssikring en god idé?

Når du ønsker at kurssikre, er der en lang række forhold, du bør have for øje. Her står vi klar med rådgivning baseret på flere års erfaring og en høj ekspertise inden for økonomisk rådgivning. Du får med andre ord en grundig, engageret og løsningsorienteret rådgivning.

Du modtager blandt andet vores anbefalinger baseret på:

  • Din tidshorisont for udbetaling af lån
  • Tendensen i renteudviklingen
  • Individuelt behov for sikkerhed for ydelse
  • Og mulig fremtidig omlægningsgevinst

Træf den rette beslutning omkring kurssikring

Vælger du en kurssikring, kan du opfatte det som en slags forsikring mod kursfald og dermed mod et tab. Har du omvendt is i maven, og er renten umiddelbart faldende, kan det være en god idé at vente med at kurssikre, da du så opnår en lavere rente og mindre gældspost.

Der er altså tale om temperamentsspørgsmål, og det er en individuel sag, om du bør låse kursen fast eller ej.

BoFinans sørger for at bane vejen for en gennemtænkt og velovervejet vurdering af din lånesituation, som sikrer dig den rette beslutning, når det gælder kurssikring.

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder med ekspertrådgivning fra BoFinans? Så er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 26 81 09, mail info@bofinans.dk eller via vores kontaktformular.

Læs også om låneomlægning, hvor du kan læse mere om, hvordan vi rådgiver dig til den bedst mulige løsning, når du ønsker at omlægge lånet.