2021: Sådan har boligpriserne udviklet sig

Morten E. Hansen, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 31 august 2021

Boligmarkedet står aldrig stille. Det har man især kunne se i løbet af i år, hvor boligpriserne generelt har gået en vej - opad. Vi giver her et lille overblik over, hvordan boligpriserne har udviklet sig i 2021 og giver vores anbefaling til, hvordan du som boligkøber bør forholde dig.

Villaer og rækkehuse

Priserne for villaer og rækkehuse har i 2021 været stigende. Statistik fra Boligsiden fortæller, at den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter i Danmark var på 15.557 kr. i starten af året, og har udelukkende steget i månederne til og med juli, hvor vi nu er helt oppe på 16.970 kr. pr. gennemsnitlige kvadratmeter. Det er en stigning på 9% point.

Lejligheder

Ser vi på priserne for lejligheder, så var den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter i Danmark i januar måned 31.286 kr. Priserne er på lejligheder er ligeledes steget, og tallet for juli måned var helt oppe på 33.714 kr., hvilket er en stigning på knapt 8%.

Vil du have personligt råd omkring dit boligkøb?

Snak med en rådgiver

Sommerhuse

Til sidst har vi priserne på sommerhuse, som i januar 2021 havde en gennemsnitlig pris pr. kvadratmeter i Danmark på 18.563 kr. Sommerhusmarkedet har haft meget stor efterspørgsel det seneste år, og vi er i juli måned kommet helt op på 21.708 kr. pr. kvadratmeter. En kolossal stigning på næsten 17% !

Vores anbefaling

Disse stigninger kommer til trods for, at vi også har set en stigning i pris på realkreditlån, som er gået fra at have været nede på 0,5 % i fast rente og til nu at svæve mellem de 1 – 1,5% i fast rente. For nye boligkøbere og sommerhusejere er det en dårlig kombination - og derfor er det også meget vigtigt at få et godt overblik over mulighederne og risici ved køb af ejendom i det nuværende marked.

Vores anbefaling er stadig, at du sagtens kan købe bolig i den nuværende situation - men sørg for at have en ekstra robusthed i din økonomi - for en sikkerheds skyld.

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du gerne snakke med en økonomisk rådgiver om, hvordan boligudviklingerne påvirker dit boligkøb? Eller måske du gerne vil snakke om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Morten E. Hansen

Partner og økonomisk rådgiver

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@bofinans.dk,