2021: Sådan har boligpriserne udviklet sig

Morten E. Hansen, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans
Udgivet d. 31 august 2021

Boligmarkedet står aldrig stille. Det har man især kunne se i løbet af i år, hvor boligpriserne generelt har gået en vej - opad. Vi giver her et lille overblik over, hvordan boligpriserne har udviklet sig i 2021 og giver vores anbefaling til, hvordan du som boligkøber bør forholde dig.

Villaer og rækkehuse

Priserne for villaer og rækkehuse har i 2021 været stigende. Statistik fra Boligsiden fortæller, at den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter i Danmark var på 15.557 kr. i starten af året, og har udelukkende steget i månederne til og med juli, hvor vi nu er helt oppe på 16.970 kr. pr. gennemsnitlige kvadratmeter. Det er en stigning på 9% point.

Lejligheder

Ser vi på priserne for lejligheder, så var den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter i Danmark i januar måned 31.286 kr. Priserne er på lejligheder er ligeledes steget, og tallet for juli måned var helt oppe på 33.714 kr., hvilket er en stigning på knapt 8%.

Vil du have personligt råd omkring dit boligkøb?

Snak med en rådgiver

Sommerhuse

Til sidst har vi priserne på sommerhuse, som i januar 2021 havde en gennemsnitlig pris pr. kvadratmeter i Danmark på 18.563 kr. Sommerhusmarkedet har haft meget stor efterspørgsel det seneste år, og vi er i juli måned kommet helt op på 21.708 kr. pr. kvadratmeter. En kolossal stigning på næsten 17% !

Vores anbefaling

Disse stigninger kommer til trods for, at vi også har set en stigning i pris på realkreditlån, som er gået fra at have været nede på 0,5 % i fast rente og til nu at svæve mellem de 1 – 1,5% i fast rente. For nye boligkøbere og sommerhusejere er det en dårlig kombination - og derfor er det også meget vigtigt at få et godt overblik over mulighederne og risici ved køb af ejendom i det nuværende marked.

Vores anbefaling er stadig, at du sagtens kan købe bolig i den nuværende situation - men sørg for at have en ekstra robusthed i din økonomi - for en sikkerheds skyld.