hvordan fungerer køberrådgivning

Hvordan fungerer køberrådgivning?

Hvordan fungerer køberrådgivning, og hvad er det egentligt? Og hvad får du som kunde, når du siger ja til at rådgiverne hos BoFinans tilbyder at hjælpe dig med bedre at overskue et boligkøb. Her får du et bedre overblik over, hvordan et forløb med køberrådgivning forløber – og for den sags skyld også boligkøb.

Når du træder ind ad døren hos BoFinans eller en anden uvildig rådgivningsvirksomhed, så tager rådgiveren en snak med dig som kunde om, hvad du tænker om din egen situation. Hvor står du, personligt som økonomisk, og hvor er det, vi kan hjælpe dig i forbindelse med et boligkøb.

Overblik over din økonomi

Efter samtalen med dig tager din kommende rådgiver et godt og hurtigt blik på din økonomi – budgetter, lønsedler og så videre. Og hvis det er en opgave, som rådgiveren i det givne firma kan se for sig, så takker han eller hun ja til at hjælpe dig med rådgivning, overblik over din økonomi og boligkøb.

Når både du og rådgiveren er enige om tilbuddet, som der bliver lagt ud, så overtager din nye økonomiske rådgiver dele af din økonomi. Det lyder voldsomt, men det betyder egentlig blot, at rådgiveren sætter din økonomi skarpest muligt op, sådan at bankerne har lyst til at give dig gode tilbud i forhold til boligløn. Så der er noget for bankerne at sige ja til.

Samtidig er det selvfølgelig et overblik og en oversigt, du får et indblik i. Som kunde skal du kunne godkende, at det er sådan og sådan rådgiveren gør. Men det er forsat din rådgiver, der tager beslutningerne.

Vi fastlægger en strategi

Sammen med dig lægger vi også en strategi for boligkøbet. Selvom rådgiveren har overtaget processen fra mødet med dig, til at du står med et godkendt banklån og potentielt en ny bank, så bliver det hele delt med dig i det omfang, du ønsker det.

Hos BoFinans har vi f.eks. fuld forståelse for, hvis du gerne vil overlade det 100% til os, fordi du ikke forstår den verden og måske ikke har lyst til at bruge tid på det.

Godkendelse i banken, og forhandling af renter og vilkår

Når der er lagt en strategi, og din økonomi ser skarp ud, så sender rådgiveren tilbud ud til bankerne, som de ser for sig, vil tage imod dig som kunde med de krav og den økonomi, du nu har.

Mange uvildige rådgivere – eksempelvis dem der sidder hos BoFinans – har en fortid i bankverdenen, og derfor har de også et godt blik på, hvilke banker der passer til hvilke kunder. Og netop går det ofte sådan, at du ender med at få en godkendelse til lånet, du har eftersøgt, og så står du med muligheden for at købe dit drømmehus.

Det videre forløb

Efter du er blevet godkendt i banken, er der ofte mulighed for, at du kan beholde din uvildige økonomiske rådgiver. Hos BoFinans har vi for eksempel et uvildigt rådgiverabonnement, hvor du har mulighed for at kontakte os angående store og små ting i din økonomi.

Det er en god ting at overveje, når du skal vælge rådgiver i forbindelse med boligkøb for eksempel. For er du typen, der er lidt bange for økonomi og tal, så er det en god idé at have en rådgiver, man er tryg ved, og som du kan ringe til.

Har du stadig spørgsmål om køberrådgivning, eller hvad BoFinans tilbyder i det hele taget, så kontakt os her for et gratis og uforpligtende møde, eller læs mere om køberrådgivning her.