forhåndslån

Forhåndslån – løsningen til byggeriet

Skal du i gang med et større byggeprojekt? Måske vil I gerne bygge et helt nyt hus fra bunden, eller huset er blevet for småt til jer, der bor i det? Er du i tvivl om det skal finansieres via et forhåndslån?

Uanset hvad, er et byggeprojekt ikke billigt, og ofte kræver det et større lån at få det til at glide og uden for mange forhindringer på vejen.

Der er 2 muligheder ved nybyg eller større tilbygninger, idet man enten kan optage en byggekredit, alternativt et forhåndslån.

En byggekredit er en midlertidig løsning og dermed et midlertidigt lån, som senere bliver erstattet af et realkreditlån. Byggekreditten bliver oprettet og man betaler en aftalt rente som typisk er noget højere end renten på et realkreditlån i perioden.

Når byggeri eller renoveringen er afsluttet erstattes dette efter en vurdering af ejendommen af et realkreditlån.

Alternativt til en byggekredit kan der optages et forhåndslån. Fordelen ved disse lån er at de er billigere end en byggekredit i rente og samtidig slipper man for at skulle oprette lån ad 2 gange.

Hvordan foregår det?

Når I skal optage et forhåndslån, er der forskellige trin, der skal være godkendt, for at I kan få lånet.

En vurderingsmedarbejder hos et realkreditinstitut/ejendomsmægler vurderer, hvor meget byggeriet vil være værd, når det står færdigt. På den måde opnår i at finansieringen bliver optimal i forhold til fordeling mellem realkredit og banklån(såfremt der er behov for dette). Realkreditinstituttet får så pant i ejendommen, sådan at de har deres sikkerhed for de lånte penge på plads.

Fordelen ved denne lånemulighed er, at du som låntager kun skal oprette lån en gang, samt at renterne ofte en noget lavere end ved en byggekredit.

Det kan være en større proces at skulle overskue, men her kan du vælge at få hjælp fra en uvildig rådgiver som BoFinans, der kan guide dig igennem lån, renter, boligbyggeri, samt hjælpe med forhandling af rentesatser og vilkår for oprettelse af lånene.

Læs mere her om den generelle økonomiske rådgivning, I kan få fra BoFinans.

Andre lånemuligheder

Ser du ikke forhåndslånet som en mulighed, er der også andre lånemuligheder i forbindelse med nybyggerier.

Den mest nærliggende er muligheden byggekredit (som kort beskrevet ovenfor), som adskiller sig fra forhåndslånet med, at man ikke tager udgangspunkt i værdien af byggeriet, men derimod kigger på, hvad der skal bruges af penge til byggeriet.  Det er dermed mere usikkert, fordi renten ikke er fast som på forhåndslånet, men giver mening, hvis du gerne vil have et mere fleksibelt byggeri.  Renten vil typisk også være højere på denne type af lån.

Har I ikke rigtig selv overblikket til at kunne vurdere, om forhåndslånet er det rigtige, eller blot ønsker hjælp til forhandling af rentesatser og omkostninger, som der kan være mange penge at spare på (estimeret til 50-300.000 i låneperioden), så tag kontakt til en af vores rådgivere allerede i dag.

De har mange års erfaring inden for rådgivning, og som uafhængige kan du også være sikker på, at du får råd, udfra hvad vi selv ville gøre i den givne situation.

Find din lokale BoFinans-afdeling her.