indefrosne feriepenge

Indefrosne Feriepenge: Husk at rette din forskudsopgørelse

Udgivet d. 3. oktober 2020
Lene Bjerring, partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans

Mange af os nyder i øjeblikket udsigten til lidt ekstra penge på kontoen, når vi i løbet af det kommende stykke tid vil få vores indefrosne feriepenge udbetalt. For nogen betyder det en tiltrængt ferie i sommerhus, eller at de endelig kan få lagt nye fliser i haven, eller måske de vælger at få betalt noget af deres dyre bankgæld af.

Uanset hvad pengene skal bruges til, har vi hos BoFinans en venlig reminder til jer alle sammen: Husk at opdatere jeres forskudsopgørelse.

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge, bliver i mange sammenhænge behandlet som en almindelig lønindkomst. Du bliver nemlig beskattet af pengene, og på papiret har du altså tre ugers ekstra lønindkomst for regnskabsåret 2020. Det betyder, at der kan gå lidt skår af glæden ved feriepengeudbetalingen, når SKAT frigiver årsopgørelsen til foråret 2021. Man kan nemlig risikere at skulle betale en sum penge tilbage i skat, fordi ens skatteoplysninger ikke er opdaterede.

Men det kan heldigvis undgås ved at gå ind på SKAT og tilføje udbetalingen af de indefrosne feriepenge til forskudsopgørelsen for 2020. Så kan glæden ved udbetalingen nemlig vare ved.