Corona påvirker rentemarkedet

Corona påvirker rentemarkedet

Udgivet d. 19. marts 2020

Overvej grundigt at kurssikre dit lån, nu!

Hermed en kort status på rentemarkedet i en vanskelig tid, hvor meget er vendt på hovedet. Corona påvirker rentemarkedet.

Den sidste uges tid har Coronaen for alvor taget fat, og lukket Danmark og resten af verden ned.

Det betyder at mange investorer har solgt og sælger ud af værdipapirer, dvs. både aktier og obligationer.

Under de fleste kriser sker det oftest at der sælges ud af aktier, og pengene investeres i obligationer, så vi dermed ser rentefald. Dette sker blot ikke under Corona, idet investorerne er meget nervøse, og dermed sælges ud af både aktier og obligationer, da konsekvenserne ikke kan gennemskues.

Obligations kurserne er faldet med 5-7 kurspoint den seneste uge, så det er svært lige nu at finde sikker havn.

Der er nu kommet gigantiske hjælpepakker fra de europæiske centralbanker, som skal være med til b.la at understøtte statsobligationer og med forventning om at renten falder og kursen stiger. Vi ved bare ikke, hvornår den effekt slår igennem. Den er ikke slået igennem i dag (torsdag) på markederne.

Fortsætter denne udvikling meget længere, hvilket det tyder på, så vil der inden længe åbnes op for både 2%, 2,5% lån eller endnu højere.

Så som udgangspunkt anbefaler vi i BoFinans at kurssikre dit lån til ny bolig, hurtigst mulig, så du ved, hvad ydelsen bliver når du overtager boligen.

Corona: For eksisterende boligejere kan en omlægning give kursgevinst

Det giver dog Jer med boliglån en mulighed på den korte bane, at opnå kursgevinster. Status lige nu er at vi for en uge siden havde 0,5% obligationslån omkring kurs 98, mens denne lige nu handles omkring kurs 91, og her til morgen er det muligt at opnå et 1,5% obligationslån omkring kurs 97-98,5.

1% obligationerne lukkede i går (onsdag) omkring kurs 94-95, og starter forventeligt lavere i dag.

I forhold til nuværende lån, er det dermed en unik mulighed for, at kunne opnå kursgevinster på 10-25% af gælden, afhængig af, hvor meget renterne vil stige. Det er forventningen, at renterne efter stormen har lagt sig, vil falde tilbage til meget lave niveauer, for at få gang i økonomien igen.