Skaffede pengene en time før deadline

Skaffede pengene en time før deadline

Hvad gør du, hvis den perfekte andelsbolig dukker op, men du kun har fire dage til at skaffe en million kroner.

Andy Baere var lige blevet skilt og situationen var ”ret forfærdeligt,” som han forklarer. Han er oprindeligt fra London, men havde boet over 20 år i Danmark og var nu flyttet fra kone og to børn og boede på et loftværelse hos en ven i Brønshøj.

Så skete der det, man kun hører om. Han løb ind i en ven, der havde en anden ven, der skulle sælge sin billige andelsbolig på Vesterbro.

Andy var straks forbi og så den, og den var perfekt. Pris, beliggenhed og med en størrelse, så han kunne have sine børn hos sig.

Bagsiden af medaljen

Der var bare lige en bagside. Han skulle skaffe en million kroner, på under en uge. Bankerne var i forvejen ikke særligt begejstrede for Andy Baere. Som nyskilt og selvstændig med et firma i en forandringsfase var han ikke bankernes favorit.

Sælgeren af lejligheden måtte sælge til venner og bekendte, hvis han fandt en køber inden for 14 dage. Ellers ville bestyrelsen få retten til at bestemme en køber. Da Andy hørte om lejligheden, var der under en uge til deadline, hvor bestyrelsen ville lægge hånd på lejligheden.

Klarer det ikke uden hjælp

Derfor var der ingen tid at spilde. Han kontaktede sin bank, men han kunne ikke engang få et møde, før tidsfristen var udløbet. Andys Baeres ven i Brønshøj anbefalede ham at benytte Janne Jochims, der er uafhængig økonomisk rådgiver tilknyttet kæden BoFinans. Vennen havde selv benyttet hende, da han blev skilt.

Hvis du skal klare det her, skal du have hjælp, sagde vennen til ham. Andy Baere kendte som englænder ikke så meget til det danske system for at låne og endnu mindre til systemet omkring andelsboliger.

Fire dage til deadline

Det var fredag morgen, han ringede til Janne Jochims, og der var kun fire hverdage til deadline onsdag klokken 15. Janne Jochims kastede sig straks ind i kampen for at skaffe et lån, selvom opgaven ville blive svær.

Efter at have arbejdet i banker i mange år kender Janne Jochims indgående til de forskellige bankers muligheder for lån. Hun ved, hvad der får bankrådgiverne til at give rødt eller grønt lys, og hvilke lånetyper, bankrådgiverne ofte glemmer at præsentere.

Hun ved, at der er travlt i banken, så der er ofte muligheder, der bliver overset. Der kan også være elementer af kunders økonomi, der ikke bliver taget med i beregningerne. Enten fordi kunderne glemmer at oplyse om dem, eller fordi man i banken ikke tænker på at regne dem med.

En time før deadline

Der var flere elementer, der gjorde, at Andy Baeres sag kunne fremstilles bedre end ved første øjekast. Blandt andet havde han et sommerhus, der var næsten betalt ud.

Andy Beare er ret overbevist om, at han kun fik et lån, fordi Janne Jochims var meget ihærdig med at overbevise banker om, at de ikke løb nogen risiko ved at låne ham penge.

Blot en time fra deadline kunne Janne Jochims præsentere ham for et lånetilbud. Det var fra en større bank, og der var blot nogle formelle ting, han skulle nå at gøre, inden det kunne falde på plads.

”Jeg rystede virkelig, da jeg skulle ramme knapperne på tastaturet,” fortæller Andy Beare, der nåede at få lånet, mens der stadig var en halv time til deadline.

I dag er han kommet godt på plads, men stadig forbløffet over, at det hele lykkedes.

Få 1 times gratis rådgivning - Helt uforpligtende

Vil du vide mere om boligfinansiering? Eller måske du gerne vil snakke med en rådgiver om noget helt andet? Så udfyld kontaktformularen til højre og bliv ringet op til en uforpligtende snak med en rådgiver.

Janne Jochims

Partner og økonomisk rådgiver hos BoFinans

Få kontakt til en rådgiver

Udfyld kontaktformularen og bliv ringet op af en rådgiver hurtigst muligt.

Du kan også ringe på 70 26 81 09 hverdage 8:30 - 16:30
eller sende en mail til info@BoFinans.dk,