Nedsparingslån – hvad er det, og hvornår er det relevant for dig?

Mangler du kapital til at forsøde tilværelsen? Et nedsparingslån kan være den helt rigtige løsning. Der er dog mange forskellige måder, det kan gøres på. Det er derfor vigtigt, at du får sammensat den optimale løsning, der sikrer dig det billigste nedsparingslån.

Har du brug for rådgivning omkring nedsparingslån, står vi hos BoFinans klar til at hjælpe dig. Vi har en masse erfaring på området, hvor vi giver en uvildig rådgivning. Det sikrer dig den billigste løsning, der passer til din situation.

Læs mere om nedsparingslån her på siden, eller kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig i den rigtige retning.

pensionist nedsparringslån

Hvad er et nedsparingslån?

  • Et nedsparingslån er typisk noget, du tager, når du har fast ejendom. Det kan både være det hus, du bor i til dagligt, eller et sommerhus, du benytter i fritiden.
  • Et nedsparingslån går ud på, at du tager et lån i friværdien i din faste ejendom. Mange vælger at tage et lån i friværdien, når de ønsker at lave forbedringer på deres hus. Dette er dog ikke tilfældet, når du tager et nedsparingslån.
  • Ved et nedsparingslån kan du bruge lånet i friværdien til lige det, du har lyst til. Det kan være alt fra bil og rejser til almindelige hverdagsudgifter. Det behøver derfor ikke være på noget, der forbedrer din bolig.

Kort sagt går et nedsparingslån ud på, at du bruger af din opsparing, som er bundet i din bolig som friværdi.

Nedsparingslån til pensionister – supplér din indtægt ved at ”spise mursten”

Et nedsparingslån benyttes ofte af pensionister eller personer, der snart skal på pension. Det er der forskellige grunde til.

Når du går på pension, kan det typisk have en vis påvirkning på din økonomiske situation. Din kommende pensionsindtægt vil typisk være lavere end din nuværende løn. Det kan skabe nogle udfordringer i din økonomi i dagligdagen.

Hvis du gerne vil undgå at skulle skære ned på dine udgifter eller måske endda flytte, kan det være en idé at overveje et nedsparingslån til pensionister. Det kan nemlig være en smart måde at supplere din pensionsindtægt på.

Et nedsparingslån kaldes også at ”spise mursten”. Billedligt talt er det nemlig det, du gør. Du har sikkert brugt mange år af dit liv på at afdrage på din bolig. Du har derfor lagt mange af dine penge i mursten. Når du begynder at ”spise mursten”, nedbringer du den opsparing, du har bundet i din bolig.

Med et nedsparingslån til pensionister kan du få indtægten op på det niveau, som du havde, da du var på arbejdsmarkedet. Alt efter hvordan din økonomi ser ud, kan du selvfølgelig også gøre den enten højere eller en smule lavere.

Har du økonomi til det, kan du med fordel forsøde din pensionstid. Det kan for eksempel være, at du drømmer om at komme ud at rejse, forkæle dine børn og børnebørn eller bare forkæle dig selv. Med nedsparingslån til pensionister bestemmer du helt selv, hvordan du vil forsøde tilværelsen.

Hvornår er et nedsparingslån relevant for mig?

Det er ikke alle pensionister eller kommende pensionister, der har mulighed for et nedsparingslån. Du skal have en økonomi, der kan bære det. Det betyder, at du skal have afdraget en væsentlig del af dit lån på huset.

Hos de fleste låneudbydere kan du belåne op til 60 procent af dit hus’ værdi. Dette er et samlet tal for både en eventuel restgæld, du har i huset, og det nye nedsparingslån du tager.

Sådan fungerer et nedsparingslån

Vi var tidligere inde på, at det ofte er relevant for pensionister at få et nedsparingslån. Dette er især tilfældet, når du kigger nærmere på, hvad det er for en type lån, du får.

Den optimale løsning er, at du får et lån med så lav en ydelse som muligt. Derudover er det også en fordel, hvis du vælger afdragsfrihed i hele låneperioden. Du finder blandt andet nogle realkreditinstitutter, der kan tilbyde 30 års afdragsfrihed.

Vælger du det, vil lånet strække sig over 30 år, hvor du ikke skal betale afdrag igennem hele låneperioden. Du skal kun betale renter af lånet. Du skal derfor betale hele lånet tilbage, når der er gået 30 år. Du vil dog typisk have lagt lånet om eller gøre det, når låneperioden næsten er udløbet.

Nu tænker du måske, at det virker mærkeligt, at du som pensionist kan få et 30-årigt lån, hvor der ikke skal afdrages på. Det er dog netop muligt, når du allerede har en forholdsvis høj friværdi.

Når du tager et nedsparingslån, bliver der taget pant i din bolig. Skulle du ikke betale lånet eller renterne for dit nedsparingslån, kan realkreditinstituttet sælge din bolig og få betalt dit lån med pengene fra salget.

Skulle du gå bort, inden løbetiden på lånet er udløbet, vil realkreditinstituttet netop også få sine penge igen ved at sælge din bolig.

Få uvildig rådgivning til dit nedsparingslån

Når du ønsker et nedsparingslån, er der mange forskellige overvejelser, du skal gøre dig. Du skal jo helst ende med en løsning, der netop passer til din økonomi. Der er derfor flere forskellige løsninger, hvor det ikke er dem alle, der er til din fordel.

Bankerne kan ofte have en skjult interesse. Selvom du rådfører dig hos flere forskellige banker, kan det stadig være svært at vurdere, hvilken løsning der reelt set er den optimale for dig.

Hos BoFinans kan vi give rådgivning omkring nedsparingslån. Vi er en uvildig rådgiver, som kan give dig en objektiv anbefaling til, hvad der egentlig er det bedste og ikke mindst billigste nedsparingslån for lige netop din økonomi og hverdag.

Kontakt os via formularen nedenfor, hvis vi skal hjælpe dig med rådgivning om det bedste nedsparingslån, der kan forsøde din pensionstid.