Forældrekøb

Skal din søn eller datter flytte hjemmefra eller i gang med en uddannelse? Og overvejer du i denne forbindelse at investere i et forældrekøb?

Så er der flere ting, du skal vide og overveje, før du beslutter dig endeligt. Ofte er der god fornuft i at købe en bolig til dit barn – men det er vigtigt, at du som forælder har undersøgt dine muligheder og gjort dig visse overvejelser for at sikre, at økonomien hænger fornuftigt sammen.

Hos BoFinans bliver du klædt ordentligt på gennem personlig, grundig og uvildig rådgivning, hvor du får et overblik over din økonomi, inden du køber en bolig til dit barn.

Giv os et kald på telefon 70 26 81 09 eller skriv til os på mail info@BoFinans.dk, og få et uforpligtende møde, hvor vi giver dig indblik i blandt andet:

  • Tendenser på boligmarkedet
  • Og din økonomi i forhold til forældrekøb.

Kan du blive godkendt til forældrekøb?

Overvejer du et forældrekøb, er det nødvendigt at få et overblik over din økonomi. For at blive godkendt til finansiering af et forældrekøb, kræver det nemlig, at din økonomi honorerer de særlige krav, som banker og kreditforeninger stiller.

Du synes måske, det er svært at gennemskue, om du kan blive godkendt til lånet, når du går i banken. Med vores hjælp får du et overblik over din konkrete økonomiske situation, så du ved, hvordan du skal handle overfor banken.

Hos BoFinans får du blandt andet:

  • Vurdering af økonomiske aspekter ved et forældrekøb
  • Rådgivning om valg af skatteordning
  • Rådgivning omkring faldgruber og eventuelle udfordringer ved forældrekøb
  • Mulighed for, at vi sørger for forhåndsgodkendelse i banken
  • Eller måske blot hjælp til forhandling med banken
  • Rådgivning om muligheder for boligsikring til dit voksne barn

Har du allerede fundet den ønskede bolig til dit barn, så kan BoFinans tilbyde dig køberrådgivning, der inkluderer hele håndteringen af boligfinansieringen fra A til Z. Se mere om det i linket.

Omfatter finansieringen et realkreditlån på 1 million kroner eller mere, vil du endvidere have mulighed for at opnå gode gevinstmuligheder med BoFinans’ Aktiv Gældspleje. Se mere herom under gældsrådgivning.

Find den rette beskatningsform

Der findes forskellige slags beskatningsmetoder ved et forældrekøb, og du skal finde frem til den model, der både er relevant for dig og giver dig de bedste muligheder. Hos BoFinans er du sikret grundig rådgivning samt konkrete anbefalinger til den skattemodel, der passer bedst til dig og din økonomi.

Du bliver altså bevidst om dine muligheder, og om hvorvidt et forældrekøb er en skattemæssig fordel for dig – eller om dit barn måske selv bør investere i boligen.

Vi hjælper dig med at få overblik, sikkerhed og vished om dine fordele og ulemper ved et forældrekøb. På den måde får du mest muligt ud af situationen rent økonomisk og undgå beslutninger, som får en negativ effekt på din samlede økonomi.

Vil du ud af dit forældrekøb?

Har du investeret i et forældrekøb, og står du nu i en situation, hvor du ønsker at sælge boligen? Så har du forskellige muligheder. Enten sælger du boligen til dit barn eller en udefrakommende, eller også bor du selv i lejligheden for en periode.

Flytter dit barn pludseligt fra lejligheden, står du tilbage med en tom lejlighed. Her har du flere muligheder at vælge imellem, og det er derfor vigtigt, at du træffer det rette valg.

Uanset hvad grunden er til, at du ønsker at komme ud af dit forældrekøb, får du hos BoFinans al den viden og hjælp, du har brug for, så du kommer ud af forældrekøbet på den mest rentable måde.

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder for rådgivning og hjælp i forbindelse med forældrekøb? Så kontakt os på telefon 70 26 81 09, mail info@BoFinans.dk eller vores kontaktformular her på siden.