Ejendomsfinansiering – skal vi hjælpe dig med den optimale finansiering af ejendom?

Skal du til at købe ejendom? Det er langt de færreste, der kan købe en ejendom kontant. Der vil oftest være behov for en større eller mindre ejendomsfinansiering med hjælp fra realkredit og/eller bank.

Ejendomsfinansiering kan dog sammensættes på mange forskellige måder. Ved at få sammensat den optimale finansiering af ejendom, kan du spare en hel del penge. Det er dog ikke altid, at det er i bankernes interesse at rådgive dig til den billigste løsning.

Hvis du vil sikre dig den billigste ejendomsfinansiering, kan vi hjælpe dig. Vi kan tilbyde uvildig rådgivning, hvor vi kigger nærmere på din økonomi og dine muligheder. På den måde kan vi finde den billigste finansiering til dig.

Kontakt os allerede i dag

Kontakt os allerede i dag på telefon 70 26 81 09 og hør mere om, hvordan vi hjælper dig i dit valg af ejendomsfinansiering. Husk møde er altid gratis og uforpligtende.

Klare regler for lån til ejendomsfinansiering – realkreditlån, banklån og udbetaling

Når du skal foretage finansiering af ejendom, er der nogle helt klare regler for, hvordan du må sammensætte finansieringen. Dette skyldes, at der findes forskellige låneudbydere. I grove træk kan du låne penge i et realkreditinstitut og i banken.

Du kan låne en stor del af købesummen. Der er dog krav om, at du også selv kommer med en udbetaling. Det er derfor ikke alle pengene til ejendomsfinansiering, som du kan låne.

Der er nogle procentsatsregler i forhold til finansiering af ejendom, som du skal følge. Du må maksimalt låne 80 procent af købesummen som et realkreditlån. Derudover må du maksimalt låne 15 procent af købesummen som et banklån.

Det efterlader dig med fem procent tilbage af købesummen, som du selv skal finansiere. Det er altså en udbetaling, du selv skal have sparet op.

Disse tre procentsatser inkluderer dog kun købesummen. Det koster selvfølgelig også noget at tage et lån til køb af ejendom. Derudover er der også andre omkostninger, når du skal købe en ejendom. Disse omkostninger kommer ud over købesummen. Det er derfor også noget, du selv skal finansiere. Din udbetaling udgør derfor både fem procent af købesummen og øvrige omkostninger.

Alternativ finansiering af bolig – vælg et pantebrevslån

Når du har brug for ejendomsfinansiering, skal realkreditinstituttet og/eller banken godkende lånene. Her er der flere ting, der bliver vurderet. Det er både din økonomi og din ejendom, der bliver set efter i sømmene.

Der kan være situationer, hvor du ikke bliver godkendt til at låne penge i hverken realkreditinstituttet eller banken. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få foretaget finansiering af ejendommen. Der findes nemlig alternativ ejendomsfinansiering.

En alternativ ejendomsfinansiering er et pantebrevslån. Der er stadig et krav om, at du minimum skal lægge fem procent af købesummen som udbetaling. De resterende 95 procent af købesummen kan du dog finansiere med et pantebrevslån.

Denne form for alternativ finansiering af ejendom er en smule anderledes end de andre typer lån. Ejendomsfinansiering med et pantebrevslån er typisk kendetegnet ved at have en højere rente end et realkreditlån og banklån. Det vil derfor være en dyrere løsning.

Renten er typisk højere, da udbydere af pantebrevslånet løber en større risiko ved at låne pengene til dig. Der vil dog oftest ikke være bidragssatser og rentetillæg ved et pantebrevslån.

På trods af det vil det dog stadig være en dyrere form for alternativ ejendomsfinansiering. Det kan dog være en ideel løsning, hvis du vil købe drømmeejendommen, og realkreditinstituttet og banken har sagt nej (link til artikel: Min bank siger nej).

Derfor skal du låne så meget som muligt i realkreditten

Når du skal have foretaget ejendomsfinansiering, skal du selvfølgelig gøre det så billigt som muligt. Det billigste lån til køb af ejendom, du kan få, er et realkreditlån. Det er derfor fordelagtigt, hvis du kan låne så meget som muligt af købesummen i et realkreditinstitut.

Realkreditlånet er billigere, da der er en lavere rente på disse typer lån sammenlignet med et banklån. Det er der en ganske god grund til.

Realkreditinstitutterne har en større sikkerhed for at få deres penge tilbage ved ejendomsfinansiering, hvis du pludselig ikke betaler dine ydelser på lånet. Skulle det være tilfældet, vil løsningen typisk være, at ejendommen bliver sat på tvangsauktion, hvorefter dine låneudbydere får pengene fra salget til at betale for din ejendomsfinansiering.

Der er dog en fast kø for, hvem der får sine penge først. Det vil altid være realkreditinstituttet, der får sine penge først, hvis du ikke overholder dine forpligtelser. Det betyder, at realkreditinstituttet føler sig forholdsvis sikre på at få sine penge igen, selvom du måske ikke betaler dine ydelser på dine ejensomfinansieringslån.

Den næste i køen er banken. Da realkreditinstituttet står først i køen, kan de tage en forholdsvis stor del af den sum penge, der kom ud af at sætte din ejendom på tvangsauktion.

Det sætter banken i en lidt mere risikabel situation. Det kan nemlig være, at banken kun kan få dækket en lille del af det beløb, du har lånt af dem til ejendomsfinansiering. Det kan også være, at der slet ikke er nogen penge tilbage.

Da banken løber en større risiko, vil de også have en betaling for den højere risiko. Det betyder, at de har noget højere renter, end realkreditinstitutterne har. Den høje risiko for bankerne er derfor grunden til, at renten er højere, og et banklån derfor er dyrere.

Lad os hjælpe dig med sammensætning af optimal ejendomsfinansiering

Der kan være mange regler at finde rundt i, når du skal have foretaget ejendomsfinansiering. Derudover er der typisk mange forskellige løsninger, når det kommer til sammensætning af lån til køb af ejendom. Det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig er den billigst ejendomsfinansiering for dig.

Det er her, vi står klar til at hjælpe. Hos BoFinans kan vi nemlig tilbyde dig uvildig rådgivning i forbindelse med finansiering af ejendom. Vi kan hjælpe dig med at finde den optimale sammensætning af lån til køb af ejendommen, så du får den billigste finansiering.

Vi samarbejder ikke med nogen realkreditinstitutter eller banker. Vi er udelukkende på din side. Det sikrer dig, at du kan få den optimale løsning. Vi kan derfor spare dig for en hel del penge. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din ejendomsfinansiering.