Boligfinansiering – skal vi hjælpe dig med den optimale finansiering af bolig?

Skal du til at købe hus? Det er langt de færreste, der kan købe et hus kontant. Der vil oftest være behov for en større eller mindre boligfinansiering med hjælp fra realkredit og/eller bank.

Boligfinansiering kan dog sammensættes på mange forskellige måder. Ved at få sammensat den optimale finansiering af bolig, kan du spare en hel del penge. Det er dog ikke altid, at det er i bankernes interesse at rådgive dig til den billigste løsning.

Hvis du vil sikre dig den billigste husfinansiering, kan vi hjælpe dig. Vi kan tilbyde uvildig rådgivning, hvor vi kigger nærmere på din økonomi og dine muligheder. På den måde kan vi finde den billigste boligfinansiering til dig.

Klare regler for lån til køb af hus – realkreditlån, banklån og udbetaling

Når du skal foretage finansiering af bolig, er der nogle helt klare regler for, hvordan du må sammensætte finansieringen. Dette skyldes, at der findes forskellige låneudbydere. I grove træk kan du låne penge i et realkreditinstitut og i banken.

Du kan låne en stor del af købesummen. Der er dog krav om, at du også selv kommer med en udbetaling. Det er derfor ikke alle pengene til boligfinansiering, som du kan låne.

Der er nogle procentsatsregler i forhold til finansiering af bolig, som du skal følge. Du må maksimalt låne 80 procent af købesummen som et realkreditlån. Derudover må du maksimalt låne 15 procent af købesummen som et banklån.

Det efterlader dig med fem procent tilbage af købesummen, som du selv skal finansiere. Det er altså en udbetaling, du selv skal have sparet op.

Disse tre procentsatser inkluderer dog kun købesummen. Det koster selvfølgelig også noget at tage et lån til køb af hus. Derudover er der også andre omkostninger, når du skal købe en bolig. Disse omkostninger kommer ud over købesummen. Det er derfor også noget, du selv skal finansiere. Din udbetaling udgør derfor både fem procent af købesummen og øvrige omkostninger.

Skal du købe sommerhus?

Skal du købe et sommerhus eller fritidshus, er reglerne for boligfinansiering anderledes. De tager dog udgangspunkt i den samme finansieringsmodel. Derfor kan du stadig foretage finansiering af bolig med realkreditlån, banklån og udbetaling.

Når du skal finansiere et sommerhus, må du maksimalt låne 75 procent af købesummen i et realkreditinstitut. Der er stadig krav om, at du minimum skal lægge en udbetaling på fem procent af købesummen. Det betyder, at de resterende 20 procent kan finansieres i banken.

Alternativ finansiering af bolig – vælg et pantebrevslån

Når du har brug for boligfinansiering, skal realkreditinstituttet og/eller banken godkende lånene. Her er der flere ting, der bliver vurderet. Det er både din økonomi og din drømmebolig, der bliver set efter i sømmene.

Der kan være situationer, hvor du ikke bliver godkendt til at låne penge i hverken realkreditinstituttet eller banken. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få foretaget finansiering af bolig. Der findes nemlig alternativ boligfinansiering.

En alternativ boligfinansiering er et pantebrevslån. Der er stadig et krav om, at du minimum skal lægge fem procent af købesummen som udbetaling. De resterende 95 procent af købesummen kan du dog finansiere med et pantebrevslån.

Denne form for alternativ finansiering af bolig er en smule anderledes end de andre typer lån. Boligfinansiering med et pantebrevslån er typisk kendetegnet ved at have en højere rente end et realkreditlån og banklån. Det vil derfor være en dyrere løsning.

Renten er typisk højere, da udbydere af pantebrevslånet løber en større risiko ved at låne pengene til dig. Der vil dog oftest ikke være bidragssatser og rentetillæg ved et pantebrevslån.

På trods af det vil det dog stadig være en dyrere form for alternativ boligfinansiering. Det kan dog være en ideel løsning, hvis du vil købe drømmehuset, og realkreditinstituttet og banken har sagt nej.

Kontakt os allerede i dag

Kontakt os allerede i dag på telefon 70 26 81 09 og hør mere om, hvordan vi hjælper dig i dit valg af boliglån. Husk møde er altid gratis og uforpligtende.

Kontakt os nu

Derfor skal du låne så meget som muligt i realkreditten

Når du skal have foretaget boligfinansiering, skal du selvfølgelig gøre det så billigt som muligt. Det billigste lån til køb af bolig, du kan få, er et realkreditlån. Det er derfor fordelagtigt, hvis du kan låne så meget som muligt af købesummen i et realkreditinstitut.

Realkreditlånet er billigere, da der er en lavere rente på disse typer lån sammenlignet med et banklån. Det er der en ganske god grund til.

Realkreditinstitutterne har en større sikkerhed for at få deres penge tilbage ved husfinansiering, hvis du pludselig ikke betaler dine ydelser på lånet. Skulle det være tilfældet, vil løsningen typisk være, at huset bliver sat på tvangsauktion, hvorefter dine låneudbydere får pengene fra salget til at betale for din boligfinansiering.

Der er dog en fast kø for, hvem der får sine penge først. Det vil altid være realkreditinstituttet, der får sine penge først, hvis du ikke overholder dine forpligtelser. Det betyder, at realkreditinstituttet føler sig forholdsvis sikre på at få sine penge igen, selvom du måske ikke betaler dine ydelser på dine boligfinansieringslån.

Den næste i køen er banken. Da realkreditinstituttet står først i køen, kan de tage en forholdsvis stor del af den sum penge, der kom ud af at sætte dit hus på tvangsauktion.

Det sætter banken i en lidt mere risikabel situation. Det kan nemlig være, at banken kun kan få dækket en lille del af det beløb, du har lånt af dem til boligfinansiering. Det kan også være, at der slet ikke er nogen penge tilbage.

Da banken løber en større risiko, vil de også have en betaling for den højere risiko. Det betyder, at de har noget højere renter, end realkreditinstitutterne har. Den høje risiko for bankerne er derfor grunden til, at renten er højere, og et banklån derfor er dyrere.

Lad os hjælpe dig med sammensætning af optimal boligfinansiering

Der kan være mange regler at finde rundt i, når du skal have foretaget boligfinansiering. Derudover er der typisk mange forskellige løsninger, når det kommer til sammensætning af lån til køb af hus. Det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig er den billigst husfinansiering for dig.

Det er her, vi står klar til at hjælpe. Hos BoFinans kan vi nemlig tilbyde dig uvildig rådgivning i forbindelse med boligfinansiering. Vi kan hjælpe dig med at finde den optimale sammensætning af lån til køb af hus, så du får den billigste finansiering af bolig.

Vi samarbejder ikke med nogen realkreditinstitutter eller banker. Vi er udelukkende på din side. Det sikrer dig, at du kan få den optimale løsning. Vi kan derfor spare dig for en hel del penge. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din boligfinansiering.

Vi samarbejder med huskøbet.dk, hvor det er muligt at få kompetent og uvildig rådgivning.